De website Mijn Ochtendritueel nodigde mij onlangs uit voor een interview over.. uhm.. mijn ochtendritueel. Nu ben ik niet zo heel matineus – mijn werkzaamheden voor Hart van Nederland en Shownieuws zorgen ervoor dat ik meestal pas na middernacht mijn kussen raak – maar het onderwerp boeit mij wel. Een goed begin is immers het halve werk! Naast niet zo heel spannende uitspraken over mijn douche- en ontbijtgewoonten vertel ik in het interview ook over hoe ik de dag zo productief mogelijk begin.  

Over mijn e-mailgewoonten

“Om te voorkomen dat de telefoon mij controleert in plaats van andersom, heb ik alle notificaties uitgezet. De enige notificaties die ik momenteel heb ingeschakeld zijn van de apps voor directe communicatie. E-mail hoort in mijn optiek niet thuis in dat rijtje.” “Na het ontbijt scan ik mijn e-mail inbox op nieuwe opdrachten en berichten waar ik direct op moet reageren. (…) De andere mailtjes krijgen later op de ochtend de aandacht die zij verdienen. (…) Ik werk mijn inboxen door tot die helemaal leeg zijn. Dat doe ik later op de dag nog een of twee keer.”
 

Mijn meest belangrijke taak in de ochtend

In de ochtenduren is mijn stem in topconditie voor voice-overwerk, dus je vind mij dan ook vaak in de spreekcel. Maar als het erop aan komt is dat niet de allerbelangrijkste activiteit voor mij:
“Als je veel buiten de deur bent ‘s avonds dan is het belangrijk om op andere momenten je relatie met je vrouw en kinderen te onderhouden. Het samen koffiedrinken en lunchen met mijn gezin zijn ‘s ochtends mijn belangrijkste ‘taken’.”
 

Getting Things Done

Ook vertel ik in het interview over handige apps die ik gebruik en de methode Getting Things Done – ik zou nergens zijn zonder GTD! Het volledige artikel is te lezen op de website Mijn Ochtendritueel. Update: de site mijnochtendritueel.nl bestaat helaas niet meer.