Vroege Vogel

Het is altijd leuk om voice-overs in te spreken voor een animatie. Maar het wordt nog veel leuker als die animatie er Heel Mooi uitziet. Dan gaat het inspreken nét even wat makkelijker!

In opdracht van Vroege Vogel sprak ik december 2010 de voice-over voor deze prachtige animatie in. Helaas is de website van Vroege Vogel niet meer online. Het filmpje gelukkig nog wel. En zeg nou zelf: aan de animatie kan het toch niet gelegen hebben..? Aan het sounddesign trouwens ook niet.

De animatie is gemaakt door Studio Analoog en Fuelled. Op fuelled.nl kwam ik de volgende tekst tegen in het portfolio:

Fuelled teamed up with Rotterdam based Studio Analoog and created this animation which tells the story of the “Vroege Vogel” website.

 

Studio Analoog explains (Dutch):

Twitter is groot, heel groot! Hoe zorg je nou dat je altijd up to date bent met de laatste trends en gadgets? Vroege vogel helpt je daarbij! Wij hebben in samenwerking met Studio Analoog een aantrekkelijke en vertellende animatie gemaakt van al het tofs dat Vroege Vogel biedt!

 

De animatie legt uit wat Vroege Vogel biedt en hoe het werkt, hiernaast had de animatie als doel om visuele inspirator te dienen. En omdat Vroege Vogel een dienst is zonder fysiek gezicht of fysieke winkel, hebben we een digitale “fysieke” wereld om het merk Vroege Vogel gecreeërd. Nadat de volgers de animatie hebben gezien bloeit er een fantasierijke gedachte op bij het zien van elk twitter bericht dat door Vroege Vogel geplaatst wordt.

 

In de animatie staat de grote “Vroege Vogel” centraal en dus symbool voor de dienst. De kleinere vogeltjes vertegenwoordigen de volgers. In de animatie komt ook een blauwe zappelin voor die de sociale media symboliseren als Twitter en Facebook. Door deze verschillende elementen te gebruiken wordt het ook echt een op zich staand wereldje met daarbij een lekkere cartooneske sfeer.

 

Het lopende verhaal is in een duidelijk vooraf uitgestippeld scenario bedacht wat de animatie in combinatie met de goede voiceover (Arno Lubbinge) tot een duidelijk en mooi geheel maakt.

 

– Fuelled en Studio Analoog

Vroege Vogel. Tja, het had zo mooi kunnen zijn…

opname
thuisstudio Arno, met beeld

opdrachtgever
Fuelled en Studio Analoog i.o.v. VroegeVogel.nu

jaar
2010

En wat kan ik voor jou doen...?