Voice-over coaching 

Home » Coaching

Ontdek de mogelijkheden van jouw stem

Stemacteren is veel meer dan gekke stemmetjes doen, het is acteren op de vierkante centimeter. Of je nu een starter bent en samen met een voice-over coach wilt ontdekken wat er allemaal komt kijken bij een carrière als stemacteur, of een ervaren beroepsspreker die op zoek is naar een mentor, verdieping en een kritische luisteraar, mijn voice-over coaching biedt ondersteuning op maat.

Ben jij klaar om jouw carrière naar nieuwe hoogten te tillen?

Arno Lubbinge

Hallo,

Ik ben Arno!

jouw voice-over coach

Al 30 jaar ben ik dagelijks als stemacteur aan het werk. Ik heb een schat aan ervaring in het stemmenvak en met het marketen en runnen van een bedrijf.

Ik coach stemacteurs, journalisten, presentatoren en andere beroepssprekers bij het lezen van voice-over teksten en overtuigend presenteren. Vele talenten die ik als voice-over coach heb begeleid, zijn nu regelmatig te horen en zien op radio en televisie.

Bij Talpa Network ben ik de interne voice-over coach voor journalisten en on air talent. Ook geef ik regelmatig een interne masterclass Voice-over. Als manager van een motion graphicsteam heb ik starters op de arbeidsmarkt gecoacht bij hun professionele ontwikkeling en begeleid bij het vormgeven van hun leven.

Mijn passie voor stemmenwerk en mijn toewijding om anderen te helpen zich te ontwikkelen, maken mij de ideale coach voor jou!

Arno’s tips & tricks pas ik dagelijks toe als nieuwslezer en voice-over. Hij weet heel snel de mogelijkheden van je stem te ontdekken en heeft een scherp oog voor de timing die een tekst vraagt.

Laten we kennismaken

Ik begrijp dat je veel vragen hebt en je eerst wilt weten met wie je nu te maken hebt. Is er een klik, kan ik jouw vragen beantwoorden en jou helpen jouw ambities te verwezenlijken?

Het Ontdekgesprek duurt ongeveer 15 minuten, is kosteloos en vindt plaats via de telefoon of Google Meet.

voice-over

coaching

Omdat ik zelf een redelijke volle agenda heb als voice-over en om de hoogste kwaliteit van coaching te garanderen, werk ik met een beperkt aantal coachees tegelijkertijd.

Aan de hand van jouw recente opdrachten, demo of de onderstaande stemtest laat ik je weten of er een plekje voor jou vrij is.

Ik werk niet uitsluitend met voice-overs en stemacteurs. Het is niet netjes om namen te noemen, maar op bijna elk willekeurig moment van de dag hoor en zie je talenten in de media die ik gecoacht heb. De afgelopen jaren heb ik professionals gecoacht die werkzaam zijn in rollen als: journalist, televisiepresentator, C-level executive, (live-) verslaggever, disc jockey, nieuwslezer, meteoroloog en podcastmaker.

Ook een mentorschap behoort tot de mogelijkheden. Laten we in het Ontdekgesprek bespreken wat jouw uitdagingen zijn en hoe ik je daar bij kan assisteren.

Stemtest

Een stemtest is voor startende stemmen wat een screentest is voor talent dat voor de camera wil staan. We beoordelen ondermeer jouw leesvaardigheid, regisseerbaarheid en zelfbeoordelingsvermogen. Na afloop van de test geef ik een eerlijk advies over jouw kansen in de stemmenwereld en vertel ik je of ik je toelaat tot mijn privécoaching.

kosten: € 60  (excl. btw)
duur: 30 minuten
locatie: online of in Nieuwegein

Arno Lubbinge coacht een journalist in een Avid montageset

Stemtest

Een stemtest is voor startende stemmen wat een screentest is voor talent dat voor de camera wil staan. We beoordelen ondermeer jouw leesvaardigheid, regisseerbaarheid en zelfbeoordelingsvermogen. Na afloop van de test geef ik een eerlijk advies over jouw kansen in de stemmenwereld en vertel ik je of ik je toelaat tot mijn privécoaching.

kosten: € 60  (excl. btw)
duur: 30 minuten
locatie: online of in Nieuwegein

Tijdens een audit sessie gaat Arno grondig te werk

Audit sessie

Voor de pro's. Een uitgebreide sessie waarbij ik jouw demo’s en recente opdrachten, maar ook je marketing, website en persoonlijke presentatie onder de loep neem. Ik geef je persoonlijk feedback om jouw voice-over vaardigheden te verbeteren en jouw marketingstrategie te boosten!

kosten: € 225 (excl. btw) inclusief € 50 korting op een vervolgsessie
duur: 50 minuten
locatie: online of in Nieuwegein

Privécoaching

Tijdens onze 1-op-1 sessies ontwikkel je jouw stem en ontdek je de mogelijkheden van een carrière als voice-over. Of je nu een beginner bent of een ervaren stem, ik sta voor je klaar om je te begeleiden naar succes. Samen werken we aan het verfijnen van jouw vaardigheden, het opbouwen van jouw merk en het realiseren van jouw doelen als voice-over.

Hier onder vind je de verschillende pakketten:

Instructie in de spreekcel

Privécoaching

Tijdens onze 1-op-1 sessies ontwikkel je jouw stem en ontdek je de mogelijkheden van een carrière als voice-over. Of je nu een beginner bent of een ervaren stem, ik sta voor je klaar om je te begeleiden naar succes. Samen werken we aan het verfijnen van jouw vaardigheden, het opbouwen van jouw merk en het realiseren van jouw doelen als voice-over.

Hier onder vind je de verschillende pakketten:

Let op: al mijn tarieven zijn exclusief 21% BTW

voiceover coach Arno Lubbinge in zijn studio

Mentoring

Een jaar lang privé voice-over coaching en begeleiding bij al jouw zaken: techniek, productiviteit, organisatie, marketing en PR. Ik ben een waardevolle sparring partner en houd je aan de gemaakte afspraken. We spreken elkaar elke maand tijdens een sessie, daarnaast mag je mij zo vaak je wil e-mailen en appen (naar redelijkheid en alleen op weekdagen).

kosten: € 2.500 (excl. btw)
duur: 12 x 60 minuten
locatie: online, bij jou of in Nieuwegein

vragen?
antwoorden!

Ik ben geïnteresseerd! Wat is de volgende stap?

Maak een afspraak voor een gratis Ontdekgesprek. Dan maken we kennis, bespreken we jouw doelen en ambities, en bekijken we of er een klik is tussen ons. Ook kan je nu al je vragen te stellen!

Omdat het ontdekgesprek niet lang duurt stel ik voor om het gesprek via telefoon of Google Meet te houden.

Wat kan ik verwachten tijdens een Ontdekgesprek?

Tijdens ons Ontdekgesprek maken we kennis, bespreken we jouw doelen en ambities, en bekijken we of er een klik is tussen ons. Het is jouw kans om al je vragen te stellen!

Omdat het Ontdekgesprek niet lang duurt stel ik voor om de afspraak via telefoon of Google Meet te houden.

Wat houdt een stemtest precies in?

Een stemtest is voor startende stemmen wat een screentest is voor talent dat voor de camera wil staan. Voor veel radiopresentatoren, voice-overs en stemacteurs was een succesvolle eerste stemtest een opstapje naar het echte werk.

De stemtest bij mij is een verplichte eerste stap voor de starter in het stemmenvak. Hierbij wil ik ontdekken waar je staat: kan je goed lezen, kan je goed luisteren en ben jij te coachen?

De stemtest is een evaluatie van jouw leesvaardigheid, regisseerbaarheid en zelfbeoordelingsvermogen. Hierdoor kunnen we jouw potentieel als voice-over beoordelen en zien hoe ik jou het beste kan coachen. De gemaakte opnames mag je niet meenemen.

Hoe ziet een coachingsessie eruit?

De sessies vinden plaats in Nieuwegein en zijn één op één. Afhankelijk van de situatie zitten we aan de keukentafel of gebruiken we mijn voice-over studio. De coaching kan ook online plaatsvinden, via Google Meet.

Ik bouw mijn coachingstraject om jou heen: afhankelijk van jouw doel en hulpvraag en jouw unieke (stem-) eigenschappen.

Tijdens een sessie kunnen we oefenen met verschillende technieken, zoals ademhaling, projectie, articulatie en intonatie. Je krijgt ook feedback op je stemgebruik en je interpretatie van het script.

Maar ook microfoontechniek, studio etiquette en zakelijke onderwerpen als marketing en financien kunnen aan bod komen.

De snelheid van je ontwikkeling hangt af van je eigen inzet en oefening.

Hoeveel coachingsessies heb ik eigenlijk nodig?

Dat kan ik vooraf niet zeggen. Veel hangt af van jouw talent, ervaring en de tijd die je bereid bent te investeren in het oefenen met lezen/spelen.

Zelf houd ik de volgende richtlijnen aan:

  • Als je helemaal geen ervaring hebt dan zul je toch minimaal acht sessies nodig hebben.
  • Een ervaren stemacteur, die misschien alleen zijn kennis wil opfrissen of een paar keer wil sparren met een voice-overcoach, zal aan drie sessies genoeg hebben.

De tijd zal leren of ik het hierbij bij het juiste eind heb.

Wat onderscheidt jouw coachingaanpak van anderen?

Om te beginnen werk ik altijd 1-op-1. Dat betekent dat je 100% van mijn aandacht krijgt. Jij kan je volledig concentreren op je tekst en je hoeft je voor niemand te generen als je een keer je dag niet hebt.

Mijn coachingaanpak is gebaseerd op mijn jarenlange ervaring in het vak en mijn persoonlijke betrokkenheid bij jouw succes. Je krijgt van mij geen cursusmap, online huiswerk of gestandaardiseerde e-mailcursus. Ik lever maatwerk, zodat we samen jouw unieke talenten kunnen ontwikkelen.

Laten we samen aan de slag gaan en jouw stem laten schitteren in de wereld van voice-over!

Geef je ook coaching voor tweetallen of groepen?

Op dit moment geef ik alleen 1-op-1 coaching. Op deze manier kan ik mij voor de volle 100% focussen op jouw talent. Zo bereiken we het beste resultaat.

Wellicht dat er in de toekomst groepslessen komen, maar op dit moment is daar nog geen zicht op.

Moet ik professionele apparatuur hebben voor de remote sessies?

Nee, voor onze sessies heb je geen professionele apparatuur nodig. Een apparaat met internetverbinding en camera en een eenvoudige hoofdtelefoon met microfoon is voldoende. Oortjes kunnen ook prima.

Waar worden de sessies gehouden?

De sessies kunnen zowel in persoon worden gehouden als remote. Ik woon in het hart van Nederland, in Nieuwegein. Daar ben ik goed bereikbaar via de A2, A27 en A12 en redelijk goed met het openbaar vervoer.

Het is voor mij het prettigst om in persoon af te spreken zodat ik onder andere jouw houding kan beoordelen. Maar als het voor jou handiger is om online af te spreken dan is dat ook geen probleem.

Zelf reis ik in principe niet voor coachingsessies.

Hoe vaak vinden de coachingssessies plaats?

Mijn ervaring is dat het prettig is als er minimaal een week tussen de sessies zit. Om-de-week is ideaal: zo heb je de gelegenheid om tussendoor een paar keer te oefenen en kan het geleerde een beetje bezinken.

Hoe verloopt de betaling voor de sessies?

Nadat je een sessie of pakket geboekt hebt, ontvang je van mij een factuur. De betaling voor de sessies dient altijd vooraf te worden voldaan. Dat geldt ook voor de pakketten.

Als je kiest voor een betaling in termijnen, dan moeten de sessies voor de komende maand vooruit betaald worden.

Zodra de betaling is ontvangen, stuur ik je een link om de (eerstvolgende) sessie in te plannen.

Je kunt betalen via overschrijving, iDeal, PayPal en creditcard.